Dykning på Bornholm

I uge 29 var familien på ferie på Bornholm, og jeg havde naturligvis taget dykkerudstyret med, hvis chancen nu skulle byde sig, for at komme I vandet.

Jeg havde lavet en aftale med et af de lokale dykkercentre (Brian fra Diveline), om han skulle ringe, når de havde nogle ture.

Søndag aften blev det til et stranddyk ved Nordre Grisby, hvor vi havde en max dybde på 13 meter.

Tirsdag planlage vi efter, at vi skulle ud på den russiske ubåd, men desværre blæste det noget op, og der var en bølgehøjde på 1,5 meter, som var mere end Brian anbefaler som RIB tur – med mindre man har et brændende behov for, at fordre fisk med sin morgenmad.

Torsdag dykkede vi ved Hammerhulerne ved Hammerhus Havn, man sejler ud, og dykker ind i hulerne i klipperne, og for enden af hulen kan man stige op i en grotte. Max dybde var 8 meter.

Sigten er helt fanatisk i Østersøen, selv om de lokale beklager sig over, at det var for nedadgående i øjeblikket. Men absolut bedre, end hvad vi normalt oplever i de danske farvande.

Bornholm er absolut et spændende sted at dykke, som jeg gerne kommer tilbage til. Der er masser af natur og vrag at dykke på.

Tekst og foto: Ole Aggerholm