Fridykkerrejse – et glædeligt gensyn med Malta

Atter i år tog jeg turen med Dansk Folkeferie og Jesper Stechmann til Malta i juni måned.
Sidste års debut på fridykkerområdet var nok lidt overvældende for mig, men i år havde jeg en helt anden ro og udholdenhed. Dette resulterede da også i, at jeg nu har bevis på, at jeg er fridykker – SSI level 1. Så jeg kan nu rimeligt nemt bjærge en bevidstløs dykker op fra ca. 10 meters dybde og yde første hjælp i overfladen– rart at vide for dem, jeg i fremtiden skal dykke med  Mindst tre gentagne dyk til 10 meter, hvoraf et er uden maske og et med makkerredning. Og så ikke mere snak om det plastik-kort…

Turens program er meget varieret; hver morgen kl. 7:00 starter vi med åndedrætsøvelser, meditation, udstrækning, co2 træning, statisk træning og diverse andre ”godbidder”. Derefter går turen til poolen, hvor vi laver forskellige øvelser forberedende på at gå i havet over middag. Her ligger vi så i det åbne vand med adskillige meter vand under os og ”leger” ned ad et tov i tre timer, kun indlagt én pause. Aftensmåltid og så ellers god nat! Alt i alt absolut ikke nogen dase-ferie.

Hvorfor bliver man så fascineret af sådan en hyper-aktiv ferie??? Ganske enkelt fordi man glemmer alt om rudekuverter, dagligdagens stress og trivialitet. Fridykning er gået i blodet på mig. Jeg finder simpelthen den indre ro og lykkefølelse efter sådanne dyk ned i dybet. Jeg vil i denne forbindelse også lige fremhæve, at fridykning for mig har været med til at kurere en stress-sygdom. Jeg har da også erfaret, at flere fridykkere faktisk har haft arbejdsrelateret stress.

Smag på billederne fra turen – virkeligheden var absolut endnu bedre…

Elisabeth