Norgestur 2016 og hyggelig klubaften med røverhistorier

10 mand m/k fra klubben mødtes lørdag morgen den 18. september kl. 7 hos Martin og pakkede biler og trailere inden vi drog mod Hirtshals og videre til Kristiansand og Farsund. Sidst på eftermiddagen landede vi i vores skønne feriehus, som ligger med fantastisk udsigt ud over fjorden og over mod Farsund by.

Vi havde en super god uge, hvor vejret alle dage – lige bortset fra fredag og lørdag, viste sig fra sin bedste side. Solen skinnede fra en næsten skyfri himmel, og det var som om nogen havde strøget havoverfladen fuldstændig flad, så vi fandt bl.a. ud af, at ribben kan sejle ca 50 km/t. Fredag og lørdag blæste det lidt (meget) og blev overskyet og med regn, men ikke værre, end at de fleste af os selvfølgelig skulle ud at dykke.

Det gode vejr var ensbetydende med, at vi alle dage dykkede udenskærs. Ikke en eneste dag var vi inde i fjorden. Det har vi vist ikke prøvet før. Tilmed fik vi dykket på flere nye vrag inkl. nogen af de nye, som vi fandt sidste år. Blandt andet Henrik Danica og Handi, Troyburg, Ahti (vraggrods) og Friedrich. Troyburg ligger på ca. 32 m dybde på en position helt ude før åben vand tæt ved en gul markeringsbøje. Der blev brugt noget tid på at finde det med ekkoloddet, men det lykkedes!!! Eckenheim og Kridtpiberne blev også besigtiget, og jeg tror de fleste af os fik set meget mere af Eckenheim, end vi har gjort tidligere år. Der var så god sigt, at man kunne se næsten hele vraget, og ved agter rælingen stod der en flot stenbider, som ikke havde tænkt sig at flytte sig fra stedet.

Friedrich misede vi første gang vi ledte efter det ud fra de positioner vi havde fået oplyst, men fredag aften havde Jens N og Kim tilfældigt snakket med Farsund Dykkeklub, og lørdag var vi 3 hold ude, hvor de 2 af os ramte lige ned på de 2 flotte ankre, som har ligget på bunden i over 100 år – vildt. Vi fulgte den meget kraftige kæde, som er totalt overgroet og rusten ned til bunden, hvor de stod / lå lige så flot. Efter dykket var der bådoptagning/pakning af grej og frokost ved bådebro i Farsund, inden vi kørte mod Kristiansand og hjem.

Et af højdepunkterne på turen var vores gastronomiske fiskeaften, hvor hver af os fik 7-8 meget lækre, veltilberedte kammuslinger til forret, og hvor hovedretten bestod af helt vild lækker fisk – sej, berggylt, blåstak mm. Det var en Michelin stjerne værdig :-)

Tirsdag den 1.11 havde vi klubaften med billeder og videoer fra turen – mange flere end vist her, og hvor der blev fortalt røverhistorier og valgt favorit til “bedste kvajebajer historie”. Som mange ved, så har jeg (Kim W) ofte været suveræn favorit til kvajebajer historierne, og jeg bidrog da også med flere ting, bl.a. på sidste dagen, hvor blybæltet gled lige så fint hen ad bådebroen og ned på 3-4 m vand, så jeg måtte låne noget bly og ned og hente det. Der var også andre gode historier som f.eks. Klaus Skottes “sommerlukning”, hvor han kommer retur til båden og råber “… luk mig luk mig..”, og Per murers tabte go-pro kamera (ikke sjovt, men rigtig ærgerlig) samt glemt bly inden man hopper i vandet. Valget faldt i år på Jens Jørn, som ved lejlighed må give en omgang kvajebajer. Den historie krævede fremmøde på klubaftenen :-)

Foto: Norges 2016 deltagere

Tekst: Kim W