Snorkel uddannelse

I Silkeborg Frømandsklub har vi valgt at følge CMAS uddannelses systemet, for snorkel dykning.

Systemet er primært rettet mod juniorer som vil prøve kræfter med dykning, og er et godt springbræt til senere at komme igang med flaske dykning.

Inddeling i grader
Certifikatsystemet omfatter følgende »grader«, hvoraf kun graderne for snorkeldykning beskrives i dette afsnit. 1 Stjernet snorkeldykker 2 Stjernet snorkeldykker 3 Stjernet snorkeldykker

De enkelte grader er defineret nedenfor.

1 STJERNET SNORKELDYKKER Giver ret til dykning i svømmehal. Snorkeldykkeren er klar til at gå i åben vand og skal ledsages af en erfaren snorkeldykker

2 STJERNET SNORKELDYKKER Er den grundlæggende åbenvands uddannelse. Snorkeldykkeren har nogen åbenvandserfaring, og må tage del i dykning sammen med andre snorkeldykkere, under ledelse af en dykkerleder

3 STJERNET SNORKELDYKKER Er den højeste grad af snorkeldykker. Dykkeren anses for at være en erfaren åbenvands snorkeldykker, der med fordel kan anvendes som standbydykker og assistere dykkerlederen.

Lektionsplaner
Lektionsplanerne for snorkeldykkeruddannelsen er målrettet mod undervisning af børn og unge mennesker under danske himmelstrøg.

Der er ingen teorilektioner til 1 stjernet snorkeldykkercertifikat. Den nødvendig teori gives i forbindelse med de praktiske lektioner. Derimod er der til både 2 stjernet og 3 stjernet snorkeldykker certifikat både praktik og teorilektioner.

Pris
Der er ikke noget kursus gebyr for udannelsen, men du skal betale indmeldelsegebyr og kontingent til klubben for indeværende år, samt indmeldelsegebyr og kontingent til forbundet for indeværende år. Hvis du ønsker at gå op til prøve og få certifikat, koster dette 75 kr.

I kursusprisen er der ikke inkluderet udstyr, du skal derfor selv ud at købe dette.

Prisen for et komplet sæt dykkerudstyr ligger fra ca. 500 kr. og opefter.

Varighed
Kurset starter i september, hvor undervisningen starter i svømmehal med snorkeldykning 1 gang om ugen.