Klubdyk i Lillebælt, 1/2-2014

Dagens dyk, gik til Kongebrogården og de to dykkerne der var afsted var Martin & Ole. Luften var omkring frysepunktet.  En hurtig omklædning på p-pladsen, så man ikke kom til at fryse, før man skulle i vandet.

Vandet var på overfladen med en jævn strøm, men ikke noget afskrækkende. Vi dykkede ned kl 10:00, og ramte hurtigt vores aftalte dybde på 30 mtr. Helt fantastisk sigt på dybden, stortset ingen fnuller i vandet. Sigt vurderes til ca 8-10 mtr. Temperaturen var 2 grader i overfladen, og 1 grad på dybden.

På dybden en meget let strøm, så man kunne ligge lige så stille og bare lade sig flyde med, når der ikke var noget at se på, og når der var en torsk (i dette tilfælde, en fisk), snegle, eller blomst der lige skulle studeres nærmere, kunne man ligge og svæve over emnet.

Efter ca en halv times tid, og Martins dragt traditionen tro har indtaget de 2-3 liter vand den kan rumme, var vi retur på dropoff, og kunne ligge på 3 mtr og øve sin afbalancering under sikkerheds stoppet, uden at blæse til havs, som man sommetider oplever på de kanter.

Alt i alt, et super godt dyk, som skriver sig ind i den bedre halvdel af Lillebælt dyk.

 

Tekst: Ole

Foto: historiskatlas.dk